ЖИВЕЙ АКТИВНО! И ПРЕЗ ЗИМАТА

Качи се на Боровец с Нестле и куп снежни шампиони

29.02. 2020/ събота

 

В края на най-дългия февруари от четири години насам Нестле превзема Боровец за един повече от активен ден! Високосният зимен екшън започва точно в 10:00 на 29 февруари, събота, пред хотел Рила. Там ще бъдат и някои от най-големите спортни звезди у нас, а и по света – олимпийската шампионка Екатерина Дафовска, лавината Сани Жекова, най-успешният ни скиор Петър Попангелов, както и волейболните асове Евгени Иванов-Пушката и Владо Николов, плюс героините от ВК „Марица“.

ЖИВЕЙ АКТИВНО! Ски-лифт Боровец Всички те ще се качат на Боровец, най-старият ни зимен курорт, който тази   година празнува 125 години снежна история, заедно с всички фенове на     чистия   въздух, здравето и забавленията на открито. Скиори и сноубордисти   ще заровят щеки в името на активния начин на живот, а който иска – може да   подкара и шейна. Добре дошли са и напреднали, и прохождащи в зимните   спортове. Единственото задължително условие е доброто настроение!

 Освен мощно каране на ски и сноуборд по пистите, естествено, ще има и   горещи забави, игри и награди през цялото време. В микса от приключения   винаги може да се разчита на вдигащия аромат на NESCAFÉ 3in1   Bulgaria. Момичетата от Wild-berries, българското женско общество за   екстремни   спортове, също ще са на линия – за сноуборд съвети от първа   необходимост. На локация LION 2GO самият Петър Попангелов ще   преподава ски уроци, а на локация Биатлон – Екатерина Дафовска. На   локацията на NESQUIK® и SMARTIES® пък ще се строят снежни човеци.

Програмата е пълна и с много полезни демонстрации и лекции, както и специални игри, с които всеки лесно да опознае планината и да е подготвен във всяка ситуация. Лекторите ще са от Школа по алпинизъм и катерене, а по следите на планинските съкровища гидове ще бъдат Планинска Спасителна Служба и BEFSA. NESCAFE Gold ще забъркват неустоими топли коктейли, а MAGGI ще дават сили с вкусни супички и нудли.

Преживяванията няма как да са по-малко от незабравими. Купонът е гарантиран и от рапъра Играта. Ела и предизвикай себе си! Не чакай лятото, за да се раздвижиш от дивана. Така или иначе, през студения сезон тялото гори повече калории чрез движение, защото отделя повече енергия. Тоест, сега е моментът да влезеш в топ форма. Доведи тайфата, вашите, съседите, даже цялата улица! Елате повече!

Дори и да си абсолютно начинаещ! Между 10:00-11:00 и 14:00-15:00 часа Нестле за по-здрави деца те призовават да се включиш в специалните уроци за бъдещи скиори и сноубордисти, организирани от My Borovets - БороСпорт. В тези часове и най-малките ще могат да направят първите си стъпки в ските в детския парк "Борокидс".

Това е първото зимно издание на превърналото се вече в национално  движение Нестле за Живей Активно!, а негови официални партньори са  Община Самоков, хотел Рила и Бороспорт.

ЖИВЕЙ АКТИВНО! И ПРЕЗ ЗИМАТА-Боровец лифт

Здравословният начин на живот е основна мисия на Нестле, в подкрепа на целите на компанията да подобрява качеството на живот и да допринася за по-добро бъдеще. Нуждата от повече активности в съвремието е и причината да възникне мащабната инициатива. Според данни на СЗО, само 26% от  възрастните и 33% от децата практикуват регулярно спорт или се движат  активно. Като последица от тази тенденция, 1 от 4 деца в страната е с  наднормено тегло. Затлъстяването е и сериозен проблем сред възрастните  хора – 27%. Прогнозите са, че до 2025 г. в България 253 000 ученици се очаква да бъдат с наднормено тегло или затлъстяване. Всички желаещи да сложат край на тази тенденция могат да се присъединят на 29 февруари в Боровец!

 

 

Повече подробности и пълна програма тук:

https://www.facebook.com/events/123429082327580/

 

Повече за Нестле за Живей Активно!:

През последните 14 години инициативата Нестле за Живей Активно! даде възможност на българите да спортуват, да се движат и да се забавляват заедно с едни от най-обичаните спортни звезди. 50 от най-големите спортни звезди на България са се включили, сред които Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени Иванов-Пушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Сани Жекова, Тервел Пулев, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Симона Пейчева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и много други.

 

Инициативата в Боровец се провежда в партньорство с Министерството на младежта и спорта, Община Самоков и БороСпорт.