Днес над 2 милиарда души в света са с наднормено тегло или със затлъстяване, а 800 милиона са недохранени. Предвид тези статистически данни и водени от глобалния ни ангажимент да помогнем на над 50 милиона деца по целия свят да растат по-здрави и по-щастливи, през 2012 година дадохме началото на програма „Нестле за по-здрави деца“. Това е мащабен дългосрочен проект, който има за цел да спомогне за изграждането на трайни хранителни навици и култура за здравословен начин на живот в децата.

През 2018 г. провеждането на програмата „Нестле за по-здрави деца“ разшири своя обсег и влезе в училищата в цяла България. За една учебна година инициативата придоби национално покритие като спомогна за формирането на навици за спорт и балансирано хранене у 12 841 деца от 125 учебни заведения в цялата страна.

През настоящата 2019/2020 година „Нестле за по-здрави деца“ разработи и специални уроци за най-малките, които да могат да се използват и в детските градини в страната.

Право на участие в Програмата имат всички учебни заведения на територията на Република България. За да вземе участие в Програмата, всяко училище с начален курс на обучение и детска градина трябва да изпълни следните стъпки:

  • Да изпрати заявление за участие на healthierkids@apraagency.com до 15.03.2020 г.
  • Да свали материалите по програмата от специално създадения профил на учебното заведение в www.jiveiaktivno.com
  • Да разпространите материалите сред учителите
  • Да проведе уроците сред своите възпитаници в срок от 1.10.2019 г. до 15.04.2020 г.
  • След изпълнение на активностите директорът да изпрати на имейл адрес healthierkids@apraagency.com с копие до съответното РУО, попълнена и подпечатана Техническа карта до 20.04.2020 г.

Като част от ангажимента за подобряване на хранителните навици и насърчаване на активния начин на живот, през учебната 2019/2020 г. програма „Нестле за по-здрави деца“ отново ще организира и проведе конкурс, в който да предостави награда за най-активните и отдадени училища и детски градини в страната. Целта на конкурса е да мотивира повече учебни заведения да се включат в програмата и да допринесе за подобряване на материалната и спортно-техническа база.

Пълните правила за участие в училищна програма „Нестле за по-здрави деца“ можете да откриете тук.

Нека заедно постигнем общата ни цел, а именно българските деца да растат здрави и щастливи!

 

File attachments