Експерти

Тереза Маринова

Тереза Маринова

Активност до:

31.01.2019

Профил

Професия: професионален лекоатлет

За мен: Занимавам се със спорт и по-специално с лека атлетика от шестгодишна възраст. Дисциплината, в която имам множество отличия е троен скок. Най-големият връх в спортната ми кариера, с който много се гордея, е олимпийската титла от 2000 г. в Сидни. Сега съм треньор по лека атлетика на деца от 6 до 12 години.

Теми:

Само регистрирани потребители могат да задават въпроси към ескпертите.

Въпроси и отговори:

Всяко едно момиче е суетно по един или друг начин, ако успеете да им покажете, че чрез спорт ще се чувстват по-добре в тялото си и ще изглеждат по-добре, то тогава сте ги спечелили.

Това зависи от начина на изпълнение на тренировката, един час е напълно достатъчен за стегната и добра тренировка.

Загрявката е строго индивидуален процес, в професионалната ми кариера загрявката ми е била 45 минути. Сега 20 минути са ми достатъчни за да започна основната част от тренировката ми. Препоръчително е в загрявката да акцентирате на мускулните групи с които ще работите.

В тази възраст разликата между 4 и 8 годишните деца е голяма, поговорете с треньора и споделете вашите опасения. Смятам, че с поощрение от негова страна в моментите, когато детето се справя, то ще се чувства добре. В крайна сметка в началото най-важното задължение на всеки треньор е да създаде любов към дадения спорт у детето и чак тогава да изисква резултати.