Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Време с децата

3 причини да четеш приказки преди лягане

Четенето на приказки вечер е важна част от възпитанието на децата, отваря врати, които по друг начин не можем да отворим или пък ако успеем, то става много трудно.

Пътувайте заедно, нека имате едно общо приключение!
Основното във всяко четене е това, че ви принуждава в добрия смисъл на думата да създадете свой собствен свят. В днешния богат на екранни изображения живот оформянето на собствен картинен свят е безценно за децата. В този въображаем свят можете да пътувате заедно с тях и заедно да преживявате събитията.

Учете докато пътувате!
От една хубава приказка, децата могат да научат много. Случката, както и безброй други неща, могат да помогнат за изясняването на понятието за добро и зло, за създаването на причинни взаимовръзки между решенията и последствията, за опознаването на други култури и епохи.

Обсъждайте!
Родителите искат да споделят много съвети и истини с децата си. Има много неща, за които трудно разговаряте в ежедневието си, но във връзка с една приказка можеш да ги споделите и да ги обсъдите с децата си. В малчуганите една приказка също може да предизвика много въпроси, които при други обстоятелства те едва ли биха ги задали.

Подобни статии