Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Време с децата

Да си направим домашен театър от кукли за пръсти

Те са мънички, правят се бързо и лесно можете да си сътворите цял симпатичен и впечатляващ куклен отбор у дома! Освен това имат и още едно предимство – те могат да ви бъдат чудесна компания, където и да отидете.

Кукли от филц за пръсти
С изработването на кукли за пръсти може да се справи дори и онзи, който никога не е хващал игла в ръцете си. За целта са ви необходими няколко качествени платна цветен филц, копчета за очички, прежда за косата и универсално лепило.
Направете основен шаблон от две парчета във формата на полукръг, така че връхчетата да са заоблени. Шаблонът трябва да е достатъчно широк, за да се побере на детското пръстче и достатъчно дълъг, за да го покрие. 3x4 см е чудесен размер. Зашийте парчетата филц в краищата, като отдолу оставите дупка за пръстчето. Обърнете и започнете да ги украсявате. Вместо да лепите декоративните елементи, по-добре ги зашийте върху куклата. По-трайно и сигурно е!

Декорирани пръсти
Няма по-лесно решение за създаването на лицича върху пръстите от флумастера – по възможност от този, който се отмива лесно. От бонбонена хартия и пластмасови капачки направете шапчиците и играта може да започне. Децата ще останат възхитени!
Куклите за пръсти са и чудесни спътници. В тяхната компания доброто настроение е гарантирано, където и да се намирате – вкъщи, на път във влака, в колата или дори в самолета. Не ги забравяйте, ако тръгвате на екскурзия или на ски!

Съветът на Нестле
Ако търсите креативни и забавни идеи, посетете нашата страница Елементи за един пълноценен живот във Facebook!

Подобни статии