В днешната рецепта приготвям модерно ястие в стила на националната ни кухня, следвайки принципите на "Порция баланс". Вдъхновен от инициативата на "Нестле за по-здрави деца", реших да ви покажа как да съчетаем храната балансирано. Можете да намерите повече информация, а и образователни игри за децата ви, засягащи темата балансирано хранене ТУК!
Пилешкото месо се нарязва на хапки и поръсва с 1 ч.л. MAGGI® Щипка вкус. Полива се с 2 с.л. зехтин и разбърква. Маринова се за 10-15 минути.
Лукът се нарязва на дребно, червените чушки на лентички, зелените чушки на квадратчета морковът на полумесеци, а тиквичката и доматите на кубчета.
В тенджера се налива зехтин и 1/2 чаена чаша студена вода. Слагат се лук и морков. Загряват се и задушват под капак за 2 минути.
Тогава се слага пилешкото месо и се налива 250 мл. гореща вода. Месото се задушава за 10 минути.
Добавят се чушките, тиквичка и домати. Поръсват се с 1 с.л. MAGGI® Щипка вкус. Зеленчуците се задушават за 5 минути.
Киноата се измива много добре в студена вода и слага при пилето. Налива се 1/2 л. гореща вода. Вари се около 15 минути.
Зелените подправки се нарязват на дребно и слагат в готовото ястие.
След една, две минути пилето се сервира.
Автор: Иван Звездев