Контакти

НОВИНИ

ПЪРВОТО МОРСКО ЖИВЕЙ АКТИВНО! ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО ЗА 2016 г. СТАРТИРА ДНЕС ВЪВ ВАРНА
10  Юли  2016г.

Точно в 10:00 часа на 10.07.2016 г., пред Слънчевия часовник в Морската градина официален старт на инициативата Живей Активно! дадоха Иван Портних – кмет на Община Варна, Стоян Пасев – областен управител на Варненска област, Нели Ангелова – мениджър „Корпоративни връзки” в Нестле България и родните спортни легенди Тереза Маринова, Йордан Йовчев, Тити Папазов, Евгени-Иванов Пушката и Владо Николов, Тодор Стойков, Александър Николов и Ивайло Маринов. В тазгодишното издание се включиха 14 местни спортни клуба, които превърнаха Живей Активно! 2016 в истински празник на движението и спорта. В организацията участваха над 50 доброволци, които предадоха, заедно с всички приятели на инициативата, посланието за активен начин на живот. 

Хиляди варненци и гости на Варна стартираха от четири различни точки в морската столица. От Пантеона до Слънчевия часовник, заедно с Тити Папазов потегли велопоход за всички любители на колоезденето. Тереза Маринова придружи варненци на сутрешен крос от Аквариума, а от Община Варна с ролери и скейт стартира Ангел Ковачев. Евгени Иванов-Пушката и Йордан Йовчев поведоха пешеходен поход и поход за хора с увреждания и параспортисти от Севастопол до Слънчевия часовник. Четирите лъча се събраха на входа на Морската градина (Слънчевия часовник), където в бе даден официален старт на инициативата.

През целия ден на 11 различни локации в града са организирани десетки семейни игри, турнири по баскетбол, волейбол и джаги, както и много други активности. В Морската градина на сцена „Раковина“ още от 8:30 часа екипът на спортен клуб „The Secret“ започна деня с йога. По-късно към тях с щафетни игри се включва и олимпийската шампионка Тереза Маринова, а всички желаещи могат да вземат участие в игри на открито, художествена и Heal Fit гимнастика. От 11:00 часа Тити Папазов даде начало на баскетболния турнир за малки и големи на баскетболната площадка на Варненската търговска гимназия. Една от най-горещите локации е плажът Rappongi, където се провежда волейболен турнир под ръководството на спортните легенди Евгени Иванов-Пушката и Владо Николов. 

Феновете на екстремните преживявания могат да опитат сърф, кану и стенд-ъп педал борд с Varnasurf.com, а първите 20 избрани Facebook фена на ЖИВЕЙ АКТИВНО! имат възможност да се докоснат до уейкборд и да се включат в 10-минутен Уейк трайл в „Инифинити Уейк Парк“. Професионалистите от скейт клуб „Progression“ вземат участие с демонстрация и скейборд уроци, а Slackline Varna поддържат нивото на адреналина на локацията на Nestle Ice Cream под Пантеона, докато Лео Бианки охлажда страстите със сладоледени игри за двойки. Партньорите на инициативата от клуб „Джа-ра” организират семеен джага надпревара пред Аквариума, а клуб „Приятели на морето“ и БЧК се включат съответно с уроци по гмуркане и оказване на първа помощ на ПК „Приморски“. Забавления и игри има и за всички стопани и техните любимци, които могат да получат полезни съвети за правилното отглеждане и балансирано хранене на своя четириног приятел от професионалния треньор на кучета Асен Аролски на кучешката площадка на спирка „Акациите“. 

През целия ден Варна ЖИВЕЕ АКТИВНО!, а в 18:00 часа празничният завършек на активния ден ще събере на сцената едни от най-популярните и обичани български изпълнители, а входът както винаги ще бъде свободен. Хип-хоп певицата Сантра ще изпълни своето ново парче „В твоя чест”, а Павел и Венци Венц ще взривят публиката с хита „SeTaaBrat”. В грандиозния концерт на сцената на Слънчевия часовник ще се включат още чаровната Дивна с „Мойта музика“ и дългогодишните лица на ЖИВЕЙ АКТИВНО! Лео и Играта с „Mr Comandante“ и много други хитове.

По време на големия концерт ще бъдат изтеглени печелившите от томболата, които могат да спечелят страхотни награди – мултифункционална игра за цялото семейство, страхотна тротинетка, туристическа раница, фитнес гривна и много други. За целта варненци трябва да се включат в активностите или просто да бъдат активни и да обиколят локациите, събирайки всички печати. Тези, които са събрали печати от всичките локации на Нестле България могат да участват в нашата томбола и да спечелят страхотни награди. Организаторите от Нестле България са подготвили един незабравим ден за града, съвместно с Община Варна. Всички, които искат да получат повече информация за ЖИВЕЙ АКТИВНО!, могат да го направят във фейсбук (https://www.facebook.com/Live.Actively) или на сайта на инициативата (http://www.jiveiaktivno.bg).