Контакти

За нас

ЖИВЕЙ АКТИВНО! – 11 ГОДИНИ БАЛАНСИРАНО ХРАНЕНЕ И АКТИВЕН НАЧИН НА ЖИВОТ ОТ НЕСТЛЕ БЪЛГАРИЯ

ЖИВЕЙ АКТИВНО! е устойчива стратегическа инициатива на Нестле България за популяризиране на балансираното хранене и активния начин на живот сред хората от всички възрасти, чрез която компанията затвърждава и своето лидерство в тази област.

Започнала като събитие през 2006г.,  ЖИВЕЙ АКТИВНО! привлича през годините над 220 000 участници и се превръща в устойчива инициатива на Нестле България и в мисия, чрез която компанията създава споделена стойност за обществото, в което оперира.

Инициативата, с годините, придобива все по-голям мащаб: предлага все повече възможности за спорт, физическа активност и идеи за балансирано хранене. Наред с това разширява географския си обхват като излиза от София и ЖИВЕЙ АКТИВНО! събития се организират във Варна и Бургас, а през 2016г. и в Пловдив.

Подкрепата, която местните власти във всеки един от тези градове  оказват за реализирането на инициативата в тях показва нейната значимост за развитието на обществото. В част от градовете Общините участват като партньори в тези събития и те се провеждат под патронажа на Кметовете.

Ключови лидери на общественото мнение, спортни легенди и музикални звезди, известни кулинари  и специалисти по хранене също подкрепят инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО!  и взимат участие както в официалните откривания на събитията, така и в активностите им. Сред спортните легенди са Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени Иванов-Пушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Сани Жекова, Тервел Пулев, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Симона Пейчева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и много други.

Доброволци – фенове на ЖИВЕЙ АКТИВНО! се включват в инициативата през последните години като взимат дейно участие в активностите по места и стават част от екипа й във всеки град, в който инициативата има събития. Участието си те заявяват през секцията „Доброволчество“  в уебсайта на инициативата www.jiveiaktivno.bg.

Партньори на ЖИВЕЙ АКТИВНО! в събитията стават местни организации, които споделят мисията на Нестле България за популяризиране на балансираното хранене и активния начин на живот и участват със свои активности на локациите по време на събитията.

Големи концерти с ярки музикални съвременни звезди закриват всяко от събитията на ЖИВЕЙ АКТИВНО! в големите градове, и на техните сцени най-активните участници в събитията получават награди, които се теглят в томбола.

Партньорствата на ЖИВЕЙ АКТИВНО! с организации в областта на спорта, физическата активност и балансираното хранене отиват отвъд самите събития на инициативата. ЖИВЕЙ АКТИВНО! е партньор и подкрепя Българската Федерация по волейбол, Българската Федерация по спортна гимнастика и Българската Федерация по лека атлетика, както е и в дългогодишно партньорство с BASORD (Българската Асоциация за борба със затлъстяването и свързаните с него заболявания).

Подкрепата си ЖИВЕЙ АКТИВНО! дава и на десетки по-малки организации в областта на спорта като отбора по водна топка „Локомотов – Никола Нанов“, Отбора на ЦСКА по Художествена гимнастика и много много други.

ЖИВЕЙ АКТИВНО! продължава да се развива и да бъде устойчива стратегическа инициатива на Нестле България за популяризиране на балансираното хранене и активния начин на живот сред българското общество.