Контакти

СЪВЕТИ ЗА БАЛАНСИРАНО ХРАНЕНЕ
И АКТИВЕН НАЧИН НА ЖИВОТ

ДОМАШНО ПРИГОТВЕНАТА ХРАНА
28  Октомври  2016г.

28  Октомври  2016г.

Тежък работен ден, а след него идва въпросът: Какво ще ядем? Но това е неизбежно. Храненето е важна част от нашия живот, а готвенето- всекидневен ритуал. В XXI век имаме голям избор как и с какво да се храним. За голяма част от жените, а и за мъже - кулинари, готвенето е начин да се справим със стреса и да разпуснем от ежедневието си.

Изобретателността, която може да приложим в кухнята, също е част от приятно преживяване, а и нищо не може да замени вкуса от домашно приготвена гозба. Друг плюс да готвим у дома е, че виждаме какво слагаме в храната и имаме право на избор по какъв начин да бъде сготвена. Пазаруването и приготвянето на храна вкъщи не се отразява толкова много на семейния бюджет, отколкото ако изберем другите алтернативи. Това са само част от причините да предпочетем готвенето у дома.

 В Европа обаче масово семействата избират други алтернативи на хранене - доставка по домовете и офиса или вечеря и обяд в ресторант. Поради ограниченото си време те предпочитат бързото хранене, където основният недостатък е, че храната може да е не толкова полезна. Следващият минус е спокойствието. Ежедневното посещение на ресторанти е изморително и води до загуба на личното пространство и липса на домашни занимания със семейството.  Все пак приготвянето на вкус­на и полезна храна сплотява и създава незабравими моменти за цялото семейство.

Има редица решения и за тези, които предпочитат домашната храна, но им липсват умения за приготвянето й. Продукти съчетаващи идеалните съставки са препочитани от прохождащите в кулинарията.

 Трудно е да се определи кой е най-добрият избор, защото всеки има своите плюсове и минуси. Намерете идеалната среда, гответе, поръчвайте храна за дома, поглезете се от време на време в някой хубав ресторант, но не забравяйте, че каквото и да изберете, храната трябва да е споделена с хубаво питие и приятна компания!