Контакти

СЪВЕТИ ЗА БАЛАНСИРАНО ХРАНЕНЕ
И АКТИВЕН НАЧИН НА ЖИВОТ

Плуване за здраве
25  Юли  2016г.

25  Юли  2016г.

Една от първите асоциации, която правите с лятото, е навярно морето. Солената вода има доказано здравословно действие при кожни проблеми, има подмладяващ и детоксикиращ ефект, помага при ревматични заболявания, алергии, дихателни проблеми, подобрява кръвообръщението, засилва имунитета.

В миналото липсата на плувни умения се е смятало за невежество. Древните елини широко са го практикували, но интересното е, че плуването е включено като спортна дисциплина в олимпиадата едва през 1896 г. в Атина.

Знаете ли, че бебетата могат да плуват непосредствено след раждането, но губят плувните си умения около шестия месец.

Редовното плуване е изключително полезно за дихателната и нервната система. По време на плуване организмът ви се насища с кислород, което има отпускащ ефект за организма. Ето защо при стреса и дихателни заболявания като ефикасен лек се препоръчва плуването. То е идеален спорт за раздвижване и тонизиране на цялата мускулатура. Ето защо широко се използва с физиотерапевтична цел, като хората с двигателни проблеми, ставни заболявания, гръбначни изкривявания се повлияват изключително добре от редовното плуване.

Плуването като спорт още от детска възраст е предпоставка за стройна фигура и хармонично развитие на тялото и всички мускулни групи, предпазват от изгърбване и затлъстяване – два често срещани проблеми при децата.

Честото плуване и морската вида имат закаляващо, укрепващо и детоксикиращо действие, освежават и изглаждат кожата, намаляват и изчистват целулита.

Ако не можете да плувате, е време това лято да се научите, защото плуването е твърде полезно, за да се лишавате от здравословния му ефект.