Контакти

СЪВЕТИ ЗА БАЛАНСИРАНО ХРАНЕНЕ
И АКТИВЕН НАЧИН НА ЖИВОТ

ЗАЩО Е ВАЖНО ДА ЖИВЕЕМ АКТИВНО
08  Август  2016г.

08  Август  2016г.

Навярно сте чували, че "Движението по своето въздействие е в състояние да замени всяко лекарство, но всички лекарства в света не са в състояние да заменят въздействието на движението". Не случайно нашето добро здравословно състояние е неразривно свързано с движението. Редовните тренировки не само укрепват тялото и подобряват кондицията, те оказват положително въздействие върху психиката, координацията и способностите за концентрация.


Повишената двигателна активност е не само добра превантивна мярка срещу различни болести, но може да се окаже и добро средство за възстановяване на организма след преживяни заболявания.
Бавното бягане например е най-ефикасното средство за укрепване на сърдечно-съдовата система на човека, защото консумацията на кислород е няколко пъти по-висока в сравнение с таази в спокойно състояние.  Спортуването ефективно се бори с наднорменото тегло. Активното движение намалява симптомите на депресия и подпомага по-бързо да разградят хормоните на стреса.

Съществуват безспорни доказателства за вредното влияние на обездвижването върху здравето, трудоспособността и дълголетието на човека. Ето защо е необходимо всеки човек да бъде физически активен и да избере спорт, който му доставя удоволствие.