Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Спортове

Карате Киокушин

Карате Киокушин е стил карате, създаден през 1964. В буквален превод, името означава "Дружество на върховната сила". Философията на киокушин се корени в постоянството, тежките тренировки и дисциплината.

Всички водим забързан начин на живот и понякога не успяваме да се наспим достатъчно, да поддържаме здравословна диета и да сме активни. Карате Киокушин помага в много от тези области. С постоянни тренировки в този спорт, вие ще усетите по-добра концентрация, подобрено емоционално и сърдечно здраве, по-силна имунна система и по-ниски нива на стрес.

Начинаещите може да си мислят, че тук става въпрос просто за боен спорт, но това е далеч от истината. Има специфична терминология, различни цветове на колани, които имат различни значения. Трябва да се обърне внимание и на етикета като покланяне, когато влизате и излизате от доджото. Този етикет е начин да се отдаде чест на основателите на този вид бойно изкуство и на традициите и обичаите на страната, от която произлиза - Китай.

Тренировки могат да се започнат от много ранна възраст. В някои клубове може да намерите както деца на по 3-4 годинки, така и възрастни на 40. Ако сте родител и не сте сигурни дали вашето дете е готово за Карате Киокушин, тогава отидете с него на една тренировка и вижте първо какво ще ви посъветва учителят, и второ, дали на вашето дете ще му хареса.

Един често задаван въпрос е дали момичета могат да тренират карате. Карате Киокушин не е спорт, който залага на сила, а по-скоро на техника, бързина и психика. Тук можем спокойно да кажем, че момичетата по нищо не отстъпват на момчетата.

Вероятността детето ви да се контузи е малка, стига да се следват инструкциите на треньора. Правилникът на карате е стриктен и направен по такъв начин, че максимално да запази здравето на практикуващия, било то дете или възрастен. Ето и пример - докосването на лицето на опонента е забранено. Разбира се, тъй като това е контактен, винаги има вероятност от контузии, но това е нормално за всеки спорт. От карате, до тичане в парка.

 

Източник: Емил Костов