Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Здравословен живот

3 цветни начина да се преборим с пролетната умора

Много малко неща в този живот могат да се сравнят с радостта от настъпването на пролетта – красивият сезон, който напомня, че всичко хубаво тепърва предстои. Слънцето грее все по-ярко, цветята и дърветата разцъфват... Но пролетта има и своите не толкова позитивни страни, свързани с променливото време - дъжд се редува със слънце; топло със студено. 

Освен това в някои дни сякаш кипиш от енергия и отмяташ ангажиментите с лекота, а в други – просто се чудиш кога ще дойде онзи блажен момент, в който ще си легнеш и ще отпътуваш към страната на сънищата. Това състояние се нарича пролетна умора, с която съвсем не е толкова трудно да се пребориш. Това, което може да ти помогне да бъдеш по-енергичен/а, е хубавото, ароматно кафе с плътен, наситен вкус сутрин рано. Защо да не започнем деня си с Нескафе?

Освен това ти предлагаме и още няколко цветни начина да презаредиш набързо и да получиш онази енергия, от която се нуждаеш.

Хапвай цветно и разнообразно

Храната е изключително важна за физическото и душевното ти състояние. Тя е горивото, което ти помага да бъдеш в активна форма и затова е важно да я подбираш добре.

Хубаво е менюто ти да бъде разнообразно и цветно. Залагай, например, на салати с цвекло, ябълки, моркови и слънчогледови семки; на зеленчуци на грил; на супи от морков или спанак. Консумирай повече плодове, мисли цветно, приготвяй си плодови салати, имаш нужда от повече свежест.

Обличай се цветно

Зарежи скучните черни и сиви дрехи и експериментирай. Монотонността може само да предизвика още по-силно чувство на умора. Взимай по-смели модни решения и залагай на ярки цветове, не се страхувай да правиш различни комбинации. Ако успееш да събудиш креативността си, ще усетиш прилив на енергия и ще заредиш не само себе си, но и другите с добро настроение.

Освежи дома си с цветя

Много е хубаво в един дом да има цветя, които да внесят свежест. Те са красив начин да увеличиш кислорода в помещенията и да зарадваш очите си. Ароматът на растенията винаги действа ободряващо, a самите те имат успокояващо въздействие върху нервната система. Безспорно растенията в ярки цветове могат да повдигнат настроението ти, а според различни проучване на британски учени, те правят човек по-продуктивен, паметлив и спомагат за по-лесното заспиване.

Разбира се, не забравяй да спортуваш и да се движиш всеки ден. Живей активно и мисли цветно!

Автор:

Кристина Кирова

Подобни статии