Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Балансиране на ежедневието

Евгени Иванов-Пушката за баланса между работа, спорт и семейство

Когато нямаше зала "Арена Армеец", а четвъртото място беше по-скоро малшанс, отколкото висока цел за националите, Евгени Иванов правеше експлозивни забивки от центъра на игрището и рядко допускаше противникова атака да мине покрай изпънатите му ръце.
Централният блокировач с ръст от 210 сантиметра, с култовия номер 1 на гърдите, беше не само убийствено ефективен край мрежата, а и в изпълнение на начален удар. Бомбените му сервизи се сипеха безпощадно, докато България редовно надиграваше отбори като Полша, Франция, Бразилия и САЩ. Нещо повече – Евгени Иванов-Пушката влизаше в ролята на мотиватор - той беше искрата, която пали на игрището огъня на непримиримостта пред загубата и стръвната жажда за победа.
Евгени и красивата му съпруга Маруся са основатели на агенция за спортен мениджмънт и обществено здраве в България, която развива проекти за детски спорт и здраве, както и за популяризиране на физическата активност при цялото семейство.
Точно такава е целта на инициативата "Нестле за Живей Активно!“ на Нестле България, която привлича и малки, и големи, и любители, и по-напреднали към активни спортни занимания и здравословен начин на живот. Под мотото „Живей Активно!“ се организират редица мащабни открити състезания и активности в различни спортни дисциплини. Днес „Нестле за Живей Активно!“ е кауза и добър съветник за балансирано хранене и активен начин на живот с национално покритие и стотици хиляди последователи. През годините инициативата събира на едно място хиляди участници, спортни звезди и известни личности, сред които и Евгени.
Разговаряме с волейболиста и съпругата му защо е важен балансът между работа, спорт и семейство:
- Представете се с няколко думи. От колко време сте семейство?
Ние сме семейство Иванови. Познаваме се от 21 години, а сме женени от 18. Имаме 2 дъщери, на 11 и на 16 години.

- Кое е нещото, което ви свързва най-много?
Емоцията, любовта и стремежът ни да се разбираме, подкрепяме и да се развиваме заедно.

- Колко често успявате да закусвате/вечеряте заедно цялото семейство?
Почти всеки ден закусваме заедно, вечерите задължително сядаме всички на масата. Традиция е и приготвянето на храната отново заедно, всеки е специалист в нещо.

- Към Маруся: Кое е любимото ястие на Евгени?
Доста са, той обича домашно приготвената храна. Например, Евгени обожава боб със зеле или шкембе чорба, която се е специализирал да си приготвя сам.

- Към Евгени: Кое е нейното любимо ястие?
Маруся много обича пълнени чушки и всички видове салати, които аз приготвям с удоволствие.

- Как успяхте да възпитате любовта към спорта и балансираното хранене и у децата си?
В семейство на професионален спортист храната и нейното качество са изключително важни. Това включва балансиран хранителен режим и регулярно хранене в определени часове.
Израствайки с подобно ежедневие, децата също приемат това за нещо нормално, за част от своя режим и начин на живот.
Относно спорта, за нас като родители е важно децата да бъдат физически активни и в същото време да изпитват удоволствие от движението. Някои от спортовете, които избираха във времето бяха изцяло по тяхно желание, а към други ги насочвахме ние.

- Може ли да се открие идеалният баланс между работа, семейство и спорт? Каква е тайната?
Балансът в едно семейство е въпрос на приоритети! Ние, родителите, сме тези, които би трябвало да преценим и създадем този баланс. Прекарвайки време с децата си, ние ги учим, защото вярваме, че най-добрият модел за възпитание е именно чрез личния пример.

***
Волейболният ас Евгени Иванов-Пушката и чаровната му съпруга и инструктор по Heal Fit гимнастика Маруся Иванова са част от семейството на "Нестле за Живей Активно!" от 10 години. Заедно с тях, прекрасните им дъщери и хилядите приятели на инициативата сме споделили множество емоционални и незабравими моменти. Днес Евгени и Маруся ни разказват как се храни семейството на един професионален спортист и как се постига мечтаният баланс между работа и семейство и колко важно е да се храним заедно.

Текст: Елица Василева

Подобни статии