Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Балансиране на ежедневието

Как да запазим лятната си форма през есента

Лятото си отиде, но това не означава, че с него трябва да спре спортният ни режим. През горещия сезон, разбира се, се движихме повече, а плацикането в морето само по себе си можеше да се сравни с една лека тренировка. Есента обаче вече е тук и трябва да признаем, че в облачните дни вече е по-трудно да се наканим да спортуваме. Все пак не бива да си позволяваме да се разглезваме с по-дългите и широки дрехи! А и дори не е нужно да споменаваме как помага спортът да бъдем в добро здраве. И дори да не ти се ходи в зала, все още има няколко алтернативи, които са хем приятни, хем ефикасни.

Ето нашите съвети как да запазиш лятната си форма през есента, и то чрез дейности, които са забавни. 

  1. Есента е прекрасен сезон за по-кратки или по-дълги преходи с велосипеди. Дори в по-хладните дни, стига да не вали, можеш да се чувстваш комфортно на седалката, тъй като докато въртиш педалите, се затопляш. Заслужава си, дори само заради красивия пейзаж, оцветен в златисто, оранжево и червено. 
  2. Есента е време за екскурзии! Има толкова много прекрасни места в страната, които радват окото с ослепителни гледки през есента и са много по-спокойни, отколкото през лятото. Дали в семейна или приятелска компания, човек винаги може да прекара добре сред природата и да се зареди след натоварената седмица на работа.
  3. Есенна разходка в градския парк! Той е прекрасна възможност за забавление както за възрастни, така и за деца - раздвижва тялото, на чист въздух си и ти носи много положителни емоции.

Ако организираш програмата си с децата, струва си да я съчетаеш с такива активности, които ще ги въодушевят, без да се налага да ги караш насила да правят нещо. Може да опиташ например със сладолед след карането на велосипед, пътуване с теснолинейка след екскурзията или някаква игра.

Съветът на Нестле
Правилното хранене е важно не само преди тренировка. За да се насладиш на екскурзията или колоезденето, трябва да осигуриш енергия на организма си, като в същото време консумираш продукти, които са полезни за теб. Приготвените от пълнозърнести култури зърнени блокчета и закуски Nestlé Fitness са чудесен избор за цялото семейство през целия ден.

 

Подобни статии