Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Балансиране на ежедневието

Здравей, пролет!

Горе главите, идва пролет! Дори и във времена на изпитания, най-свежият и зелен сезон е тук, за да ни предизвика да се преродим. Направи го с малко мотивация, осъзнатост и любов към себе си и твоето тяло и с тези 6 лесни стъпки.

Бъди активен и вкъщи!

тренировка

Има начини да бъдеш активен и вкъщи, всеки ден. Всичко, което кара тялото ти да се движи, е по-добро от това да лежиш или стоиш статично. Дори когато всички трябва да останем вкъщи и няма как да се разхождаме свободно в парка навън, спокойно можем да се отдадем на домашна йога с видео инструктор. Защо да не вземем и няколко онлайн урока пилатес у дома? Или пък просто да заредим любимия си клубен плейлист и да потанцуваме лудо пред огледалото? Всичко, което ще повиши пулса – работи. В интернет има огромен избор от примерни тренировки със собствено тегло, а и винаги може да комбинираш скачане на въже с добре познати упражнения като коремни преси, лицеви опори, клекове и планк, за които не са ти нужни фитнес, сложна екипировка или инструктор.

Пролетна детоксикация срещу пролетна умора

детокс

Освен задължителното движение, консумирай в изобилие сезонни плодове и зеленчуци и пий много, ама много течности.  Зеленото не е просто цветът на новия сезон, а и гамата, която трябва да преобладава и в ежедневното ти смути. Избери авокадо за полезни мазнини, киви, защото на практика почти няма калории, а е пълно с витамини, целина – заради горчивите вещества в нея, които активират жлъчката и така помагат за прочистването и магданоза, който като естествен диуретик помага срещу задържането на течности и подуването на стомаха.

Ограничи технологиите

пролетно почистване

Нереалистично е напълно да се откажем от телефони, телевизия и всякакви технологии, но и признаваме, че те често ни пречат да присъстваме истински и пълноценно в момента и допринасят за стреса и напрежението в ежедневието ни. Тази пролет определи за себе си и семейството си часова зона, забранена за технологии и остави настрана мобилните устройства. Вместо да си във връзка с някакъв екран – играй активно с децата, сгответе заедно нещо вкусно или запретнете ръкави за сериозно пролетно почистване на дома. 

Витамин D

витамин D

Помогни на тялото си да направи трансформацията от мече в зимна хибернация в пролетна птичка със здравословно количество от вълшебния слънчев витамин – D. Витаминът, който помага да се справим с инфекциите и хроничните възпаления, можеш да си набавиш с няколко минути на слънце ежедневно – на терасата.

Реорганизирай

пролетно почистване гардероб

Детоксикацията с пълна сила може да се отнася и за твоя гардероб. Подобно на дърветата, пролетният сезон е точният момент и ти да освежиш или смениш стила си, като изхвърлиш онзи развлечен пуловер, с който пиеше сутрин кафето си цяла зима и го замениш с удобни спортни дрехи в ярки цветове. Избери червения цвят заради неговата мощност и енергия, зеленото, за да внесеш хармония и баланс в живота си и жълтото на слънцето – защото всеки има нужда от позитивна енергия, самочувствие и вяра в доброто.

#Остани вкъщи с близките си

дом вкъщи

Няма как да не сте чували датското обяснение за щастието – да постигнеш „хюга“. Напоследък нашумелият термин стана много популярен символ на уюта и извън скандинавската държава, която е традиционно на челни позиции в класациите за най-щастливи хора. Защо тази пролет и ти да не смениш бара с „хюга“ у дома? Остани вкъщи за тези блажени моменти на спокойствие и сигурност, балансирана домашно приготвена храна, хубава музика и качествено прекарано време с най-близките си.

 

Автор: Радослава Миленова

Подобни статии