Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Спорт

Подготви се за зимните спортове

Зимата е вече тук и ти нямаш търпение да се качиш на ските/сноуборда? Но за да бъде пускането по пистата наистина приятно, ти предлагаме няколко съвета. <фи>Дори на добрите скиори и сноубордисти понякога им се случва да се разсеят и да не обърнат внимание на нещо важно. Въпреки опита е възможно, например, да се подхлъзнеш, защото е навалял сняг. Затова, за да мине всичко гладко, трябва да се подготвиш от рано.

Тренировка

Ако през годината не си бил/а физически активен/а, не очаквай зимното раздвижване да не ти повлияе! Ските и сноубордът натоварват сериозно мускулите, ставите и издръжливостта, затова за да изкараш добре, е много важно да си във форма. Редовните упражнения са част от здравословния начин на живот и ако досега не си ги практикувал/а, си заслужава да започнеш дори. Само два пъти седмично укрепване, разпъване или бягане могат да ти помогнат по-късно на пистата. Тренираните мускули ще ти се отблагодарят за подготовката и зимният спорт ще бъде много по-приятен и успешен.

Загряване преди подхлъзване

Може да се случи внезапно да падне сняг, а ти да имаш само един ден за каране на ски. Въодушевен/а от възможността да се пускаш по пистата, може да се опиташ да използваш всяка свободна минута. Но и в такъв момент не претупвай загрявката! Всъщност това са само няколко минути, но така ще можеш да се пързаляш безопасно.

Следи за това и при децата. А ако си стоял/а по-дълго на лифта, не я пропускай и преди самото спускане, дори и да си загрял/а долу!

Оборудване, поддръжка

Ако вече си определил/а датата на зимната отпуска, струва си да отделиш време, за да разгледаш оборудването и да го настроиш. По този начин се избягват опашките, чакането, което се случва често в началото на сезона, а наред с това ще си готов/а за възможностите, осигурени от някой неочакван снеговалеж!

Задължително прегледай детайлно оборудването на децата, независимо дали планираш семейна програма или ги изпращаш на училищен ски-лагер. Вземи под внимание и факта, че са пораснали, издължили са се през годината, вероятно се е променил и номерът на обувките им!

Съветът на Нестле

И при зимното спортуване си струва да се запасиш с източник на допълнителна енергия, който бързо може да сложиш в джоба. Някое мюсли блокче ще свърши хубава работа на пистата!

Подобни статии