Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Активен живот

Зимни спортове за мъници

Няма по-хубав и здравословен начин да се насладим на студените месеци от практикуването на зимни спортове. Всички знаем, че любовта към тях се възпитава от най-ранно детство и е хубаво да насочите децата си от малки към магията на зимата.

Специалистите споделят, че е от изключителна важност детето ти да остане активно и през студените дни, защото децата, които имат възможност да се движат са щастливи. Зимните спортове се отразяват както на физическото, така и на менталното здраве на мъниците, те са най-добрият лек срещу наддаването на килограми, безсънието и негативната настройка към живота.

Чудесна идея е да ги подготвиш за зимните спортове от съвсем малки като ги извеждаш на снега, за да ги повозиш на шейна или за да направите заедно снежен човек. Освен че тези занимания са страшно забавни за мъниците, те ще подготвят телата им за зимните условия и ще им помогнат да свикнат с по-ниски температури.

Ски

Въпреки че можем да видим съвсем малки деца да се забавляват в снега, инструкторите по ски споделят, че най-добрата възраст детето ти да започне да се занимава с със ски е между 3 и 6 години. Колкото по-рано отделиш време за този спорт, толкова по-лесно ще бъде на детето ти да го овладее. Ползите са много: подобрено настроение, по-добро здраве, възпитаване на любов към природата от най-ранно детство, подобряване на баланса и координацията и здрав сън.

ски

Сноуборд

За повечето деца е по-трудно да овладеят принципите на управление на сноуборда, отколкото тези на ските, затова най-добре заложи на тях във възрастовата група 5-6 години. Разбира се всяко дете има индивидуални темпове за развитие и някои мъници са готови да опитат сноуборд дори по-рано. Заниманията с този спорт също имат множество ползи, карането на сноуборд е сериозна тренировка за цялото тяло, подобрява усещането за баланс и усещането за удовлетвореност.

Ските и сноуборда са чудесен вариант децата ти да прекарат повече време на открито и сред природата, дори когато навън е студено. Освен, че ще дишат чист въздух, те ще могат да се закалят и да получат допълнителна доза витамин D.

Кънки на лед

Кънките на лед са чудесен и по-бюджетен вариант за прекарване на време на открито през зимата. Специалистите споделят, че повечето деца успяват да овладеят принципите на каране на кънки само след 1-2 урока. те са чудесно забавление за цялото семейство и имат множество предимства: подобряват фокуса, заздравяват мускулите на краката, подобрява здравето на ставите.

кънки на лед

Хокей на лед

Хокеят на лед е сред по-малко популярните зимни спортове в България и въпреки това има клубове, които предлагат такива тренировки. Преимущество на хокеят на лед е, че е отборна игра, която подобрява работата в екип и дисциплината. Той развива цялото тяло на детето и му дава координация и бързина при ориентацията. Подходящ е за деца от 4 годишна възраст нагоре.

хокей

И не забравяй, че спортът, освен здраве, е и нови приятелства, незабравими спомени и чудесна инвестиция в бъдещето на децата.

Автор: Ева Лъчезарова

Подобни статии