Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Идеи и предложения за храненето

Рецепта за щастие: Tопла супа и семейни мигове

„Щастливото семейство е ранен Рай“, е казал Джордж Бърнард Шоу. То е онази частица, която винаги носиш в сърцето си, без значение къде ще те отведе животът. Но истината е, че най-красивите мигове са тези, които си преживял с най-близките си. В този смисъл няма нищо по-хубаво от топлия семеен обяд. Просто когато събереш двете любими неща на всеки човек - храна и любими хора, няма какво да се обърка.

Спомняш ли си как прекарваше уикендите при баба, а в неделя на обяд всички се събирахте да хапнете нещо апетитно? Оттогава насам са изминали толкова години, но тези спомени остават завинаги, а ароматът на вкусна супа може да те пренесе в онези хубави времена буквално за секунди. Ето защо е много важно да прекарваш повече време със семейството си, а най-приятният начин да го направиш е да споделиш обяда или вечерята си с него.

В разгара на зимата е желателно да консумираш топли храни, богати на витамини и други положителни за организма съставки. В същото време е важно да поддържаш и добра физическа форма с движение. Балансираният начин на хранене и разходката поне веднъж дневно могат да ти донесат множество ползи за начина, по който се чувстваш и изглеждаш, а когато съчетаеш полезните дейности с приятни хора, животът може да бъде наистина прекрасен. Затова перфектното занимание през уикенда би бил топлият обяд с близките, последван от разходка в парка. Това, което отива най-много на зимното меню, е супата. Без значение дали ще заложиш на зеленчукова или пилешка супа, всички на масата ще бъдат доволни от избора ти. И двата варианта ще донесат много ползи за тялото ти, защото супата има положително въздействие върху имунната система и засища. Тя е перфектният участник в балансирания хранителен режим и истински съюзник по пътя към красивото тяло.

В случай, че залагаш на зеленчукови супи, ще получиш чудесна порция витамини и фибри. А ако предпочетеш пилешка или друга месна супа, ще наблегнеш на протеините.

Затова не губи повече време, а организирай уютен семеен обяд и сготви най-вкусната супа

 

Автор: Кристина Кирова

 

Подобни статии