Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Домашните любимци

10 причини да си вземеш коте

Искаш коте? Чудиш се дали да си вземеш? Ето 10 предимства на това да си имаш коте вкъщи:

  1. Мъркането на котките е един от най-успокояващите звуци на света. Дотолкова, че може да помогне да се преодолее безсънието.
  2. Най-сладкото усещате е, когато котетето ти се сгуши в теб. Така те показват своято привързаност.
  3. Котките са чисти животни.
  4. Котките са независими и въпреки че са силно привързани към своите стопани, не се нуждаят от постоянно внимание. Обожават игрите, енергични са и пъргави, затова игрите с тях са много забавни.
  5. Заемат малко място и се чувстват комфортно дори в по-малки апартаменти.
  6. Ако им приготвиш достатъчно храна и вода, можеш да ги оставиш цял ден у дома, няма да имат нищо против. Разбира се, много ще се радват, когато вечерта се прибереш и им отделиш повече време за игра.
  7. Котките са много любопитни създания, много обичат да опознават света, което води до много забавни ситуации и доставя удоволствие.
  8. Котките умеят да се привързват към своите стопани. Така само за няколко минути от домашни любимци стават членове на семейството.
  9. Ако имаш коте, многобройните клипове в интернет за ще ти бъдат още по-смешни и ще предизвикват неспирен смях и веселие.
  10. Котките помагат за намаляване на стреса, освен това, ако до теб има коте, никога няма да бъдеш самотен.

Съветът на Нестле
Нашата библиотека за породи котки може да ти помогне да опознаеш различните породи, за да избереш коя котка е най-подходяща за теб. Можеш да разбереш повече за историята на породата, характера, здравословните и хранителни нужди на purina.bg

Подобни статии