Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Домашните любимци

3 забавни игри за теб и твоята котка

Игрите и прекарването на време с домашния любимец са важна част от живота на всеки един стопанин на котка. Игрите не са само средство за забавление, но и начин за изразходване на енергия и упражнение, за да бъде котката жизнена и щастлива. Виж нашите развлекателни и игриви предложения и открий най-подходящата игра, с която да ангажираш твоята котка с часове.

Игра със сапунени балони

Изненадващо играта с балони не е само за децата, тя е изключително интересна и за котките. Това занимание е начело в класацията ни, защото ангажира не само пухкавия ти приятел, но и теб. Важно уточнение е, че трябва да купиш продукт, който е подходящ за домашни любимци и не съдържа съставки, които биха рискували здравето му. Така че не губи време, а се отбий до близкия магазин и започни играта. Веднъж щом имаш балончета забавата може да започне! Повечето котки се опитват да се нахвърлят върху мехурчетата, когато се приближат до земята. Това е така, защото тяхното движение отключва ловджийския инстинкт на котката. Някои котки дори скачат във въздуха и се опитват да хванат мехурчетата преди да стигнат пода!

Игра с кашон

Както знаеш, котките обичат да се крият под и във всевъзможни предмети у дома. Кутиите не са изключение и те могат да осигурят на твоята котка часове забавление. Всичко, което трябва да направиш е да поставиш кутията на пода и да наблюдаваш как котката започва да я изследва. Повечето котки ще се опитат да влязат в кутията, след като влезе вътре можеш да пуснеш играчка по пода пред отвора към кутията. Това ще насърчи котката ти да се измъкне от кутията и да се опита да хване играчката. Ако ще играете тази игра, увери се, че използвате играчка, която е на връв, така че да няма опасност пухкавият ти приятел да те одраска в опита си да вземете играчката.

Игра на Пинг Понг

В случай, че твоето коте се нуждае от повече упражнения, то тази забавна котешка игра е идеална за него. Всичко, от което се нуждаете за тази страхотна игра е топка за пинг-понг и дървен под. За да започнете, влез в стая или коридор с дървен под заедно котката ти, след това започни бавно да търкаляш топката по пода. Твоята котка ще преследва топката около стаята и ще се опита да я улови между лапите си. Тази игра е чудесно упражнение и е особено подходяща за домашни котки, тъй като те имат повече енергия за изразходване и по-често страдат от проблеми с килограмите.

Полезни съвети

Когато играеш с пухкавия си приятел е важно обстановката да е напълно безопасна. Това означава да няма излишни предмети на земята, както и да се преместят големи предмети, в които котката може да се удари. Също така е важно да прибираш играчките на котката, след като играта е приключила, това ще ѝ попречи да се отегчи от играчките и ще запази вълнението и на следващия ден.

Ако пък си настроен по-креативно ти предлагаме и 5 идеи за КОТЕШКИ ИГРАЧКИ, които да изработиш в домашни условия за твоята котка. Те ги обожават особено, когато са комбинирани с лакомствата Felix Party Mix.

Подобни статии