Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Домашните любимци

Коледата е възможна, даже за хора с домашни любимци

Коледата е любимото време от годината - цялото семейство се е събрало заедно, на масата обикновено има поне 5 неща, които обожаваш да похапваш, а всички мисли за работа и задачи сякаш се изпаряват от главата ти. И ако за всички по света дните около Рождество са време за почивка, релакс или срещи с приятели, то за хората, които са горди собственици на домашни любимци, всяка семейна сбирка е свързана с няколко изречения, които започват с "Ами, ако...". Продължението им често е комично, но пък да прекараш Коледата с домашния любимец, хич не е задача за начинаещи. Това е висш пилотаж, който си има своите тънкости.

Ето някои трикове, които можеш да приложиш, за да "оцелееш" по време на коледните празници в компанията на любимото куче или гордата котка.

Вдигнете елхата нависоко
Играчки, гирлянди и примамливо движещи се клонки - елхата често се превръща в любимото място за лов на котката. За да успееш да опазиш празничното дръвче, на първо място го вдигнете нависоко - не е добра идея да слагаш елхата на стойка на земята, защото само след малко котката може да е решила да я използва като катерушка. Не е добра идея и да слагаш ръчно рисуваните скъпи стъклени играчки, просто защото няма елха, която да не може да бъде докопана от котешки лапи, които са решени на всичко, за да победят в битката с "лъскавите топки с картинки на Дядо Коледа".

Обособете забранени зони
Вярно е, че няма куче, което да откаже парченце пържола. Обаче поддадеш ли се на тъжния кучешки поглед в стил "не съм ял от една седмица и много искам само едно мааааалко парченце от вечерята ти", край! С теб е свършено. Кучето няма да мръдне от скута ти повече никога и ще чака своята част от "твоята" порция всеки път. А какво се случва, когато край трапезата са всички от семейството? И мекушавите роднини започнат да се надпреварват с какво да нахранят "това куче, което гледа сякаш е много гладно"? Коледата се оказва идеалното време за вакханалия и разваляне на всички навици, които си градил у кучето през останалите 364 дни. Затова - не забравяй да поставиш ограничения. Кучетата обичат правилата, казват треньорите на домашни любимци. Просто предупреди баба си да спре да дава залчета на кучето под покривката. Така то знае, че хапва само храната от кучешката купичка, а трохите и мазните петна под масата ще бъдат значително по-малко.

Хотел за домашни любимци? По-добре не.
Има някои периоди от годината, в които да намериш хотел за домашния любимец не е добра идея. За тези, които не са се сблъсквали с проблема, редно е да знаят, че около Коледа и във времето от 1-ви докъм 15-ти август места в хотелите за домашни любимци почти винаги няма. Затова не разчитай да звъннеш в последния момент и да успееш да намериш местенце за любимия пес или котарак. Ако имаш планове, които изключват домашния любимец за празниците (все пак се постарай да си го вземеш с теб, той ще е истински щастлив), то е добре да резервираш стая в хотела за животни поне месец по-рано. Все пак всички знаем кога е Коледа и рядко се изненадваме, когато тя дойде на 25-ти декември, нали?

Коледни кучешки лакомства? Защо не?
Ти не печеш коледни бисквити за кучето си? Какъв стопанин си ти изобщо?

Извън шегата - ако докато готвиш любимите си ястия, решиш да забъркаш едни кучешки или котешки бисквитки, изобщо няма да сгрешиш. Каква е рецептата ли? Ами просто не добавяй сол, захар или ядки към любима рецепта за маслени бисквити и воала - бурканът с кучешки коледни бисквитки винаги придава един особен чар на дома.

Освен с приготвянето на тези супер вкусни бисквити, можете да изненадате домашния си любимец и с разнообразните лакомства за кучета на Purina. Открийте най-подходящите за вашия четириног приятел и го зарадвайте със специален подарък за Коледа.

Подобни статии