Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Семейни ритуали и празници

3 добри идеи за пролетно забавление със семейството

Пролетта вече е в разгара си, времето навън все по-често е страхотно и ако има решение, което трябва да вземеш, то е само едно излез навън през почивните дни.

Прекараното време сред природата е терапия, която всеки от нас заслужава. Сега е моментът да покажеш на детето колко забавно е времето, което прекарвате навън и колко ценни могат да бъдат моментите ви заедно. Чрез тези изживявания можете да изградите една здрава семейна връзка, която да остане във времето. Ето няколко трика как да създадеш хубави спомени и как да прекараш добре с децата си в дните преди лятото:

Федербал

Казват, че всяко ново е добре забравено старо - затова заложи на изпитаните ретро рецепти за отлично прекарване - вземете две ракети и перце и просто се посмейте на воля в парка, докато играете федербал. Ако искаш да направиш "състезанието" още по-оспорвано - създай специален "награден фонд" (може да бъде вкусен сок или любим десерт), който ще накара всички състезатели да приемат играта още по-присърце.

Предизвикателство моите любими места

Всеки от нас има своите любими местенца. Дали това е тиха градина на малко кафене, скрито от тълпата в центъра, езеро в парка или пък малка уличка в краен квартал - всички имаме кътчета, който обичаме. Затова, не ги крий само за себе си. Сподели ги с любимите си хора. Можеш да организираш специално месечно предизвикателство, в което всеки уикенд да бъдеш със семейството си на място, което е любимо на някой от вас. Така може и да научиш нещо за децата си, което истински ще те учуди и зарадва. Малчуганите също си имат свои любими кътчета, нищо че винаги се съобразяват с мнението на мама и татко. Остави ги те да командват парада и ще се изненадаш къде ще поискат да те заведат.

Научи ме да плета венец

Още древните траки са го правели - повече от две хиляди години цветните венци ни носят усещането за пролет и ни напомнят за чара на малките красиви неща, които сами можем да направим. Вместо да стоиш вкъщи, излез сред природата, намери твоята магична цветна полянка с цъфнали глухарчета и научи децата да плетат венци. Това е един малък семеен уъркшоп, който може да направи прекарването ви в планината наистина магично. И един допълнителен съвет: Снимките с цветни венчета стават наистина страхотни. Не пропускай да си направите едно семейно селфи!

Автор

Цвета Герчева

Подобни статии