Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Семейни ритуали и празници

3 неща, които не се сещаме да правим на Коледа

Има някаква магия в Коледа, която никой не може да обясни. Дали заради кухнята вкъщи, която винаги ухае на любими ястия, или заради радостните часове, които прекарваме със семейството си, но дните около Рождество винаги носят толкова различно и любимо усещане, че всички ги чакаме с нетърпение.

И понеже през последните години животът става все по-забързан, а времето, което можем да отделим за почивка и релакс, е все по-малко и не бива да го прахосваме в бездействие, ето някои активности, за които рядко се сещаме в дните около Коледа. А това е перфектното време за една по-интензивна тренировка на спокойствие или пък за няколко часа истински полезен шопинг. Ето три неща, които рядко се сещаме да правим около Коледа:

  1. Да потичаме сред природата

В дните около Коледа не сме на работа и именно това е времето, в което вече нямаме никакво оправдание да не поспортуваме. Дали ще е една обиколка на квартала или кратък джогинг в природата тази физическа активност ще ни даде сили да посрещнем останалите празнични дни. Подишай въздух, направи едно интезнивно интервално ходене или прости изтичай любимия си маршрут. Сложи си подходящи дрехи и не забравяй, че не си на работа, нямаш задачи и този път наистина нямаш оправдание да не спортуваш.

  1. Да си купим бански

Казват, че ако някога настъпи Апокалипсисът, всички жени ще са тренирани за настъпването му, защото само жените могат да оцелеят по време на предколедния шопинг и "войната" за подаръци в магазините. Е, ако и ти не си фен на еуфорията в моловете в дните преди 25-ти, то просто иди на шопинг на 26-ти. Да раздадеш подаръците във втория или третия ден от Коледа все пак не е престъпление, а щом тълпите шопинг маниаци напуснат магазините, ще имаш истински шанс да купиш на спокойствие точно това, което искаш. Не на последно място, дните в края на декември са идеални, за да се сдобиеш с нов бански на наистина изгодна цена. Може и лятото още да е далече, но все някога ще дойде, нали?

  1. Писмо до любим човек

Коледата носи своята магия, но когато кажем на близките си колко ги обичаме и държим на тях, дните около този празник вече стават истински вълшебни. И понеже да си ретро вече е модерно, защо не зарадваш любимите си хора с писмо за Коледа. Истинско. От хартия. Написано с молив с твоя почерк. Просто им напиши послание. А те ще могат да го оставят в чекмеджето на бюрото си в офиса и ще си го поглеждат, когато имат тежък ден. "Мамо, обичам те. Благодаря ти, че те има."Сложете няколко мили думи в изречение и го адресирайте до любим човек. Толкова е лесно.

Автор
Цвета Герчева

Подобни статии