Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Семейни ритуали и празници

Балконът- зона за вдъхновение и забавление

През последните години в световен план балконът се превърна в истински тренд с предложения за оригинален дизайн, забавления и нестандартни решения. Ще отделим няколко минути, за да научим как да преобразим терасата у дома, така че винаги да имаме кътче за бягство от натовареното ежедневие.

 

  1. Интериорът с много лица  

Представете си, че морският бряг или любимата Ви градина са на една ръка разстояние – отваряте вратата на терасата...и се озовавате точно там! Предлагаме няколко варианта на интериорни решения, които ще се погрижат за доброто Ви настроение и ценните свободни часове.

Лятна фиеста

Не може да обещаем солен въздух и морски бриз, но за сметка на това предлагаме нови решения за балкона, който може да се превърне в кътче за релакс и хубав тен:

  • Използвайте мидичките и раковините от предишната ваканция, за да аранжирате балкона;
  • Заредете любимите си чаши за коктейли, така че да бъдат винаги в готовност;
  • Създайте кът със свещи, морски камъчета и пясък – всичко това можете да разположите в плосък съд, който лесно и бързо да почистите.  

Прохладна почивка

Зеленият цвят успокоява ума ни и охлажда въздуха. Създайте живот на балкона с растения, които Ви обгръщат и носят уют. Сега е моментът да изградите своя „хоби“ кът – малка етажерка или симпатичен забравен шкаф, който да съхранява новите книги, любимите рисунки или друго занимание, което ще направи ценна почивката.  

Вечеря под открито небе

Дори малкият балкон има потенциал да създаде романтична атмосфера, превръщайки домашната храна в специално преживяване. Всичко, което Ви е необходимо са масичка, два стола и сервизът на баба, който да създаде провансалски стил.

маса тераса

2. Дзен градина в града

Ако балконът е място, на което искате да излезете с чаша кафе и да съзерцавате докато поемате глътка въздух, вероятно имате нужда именно от кратко бягство в света на природата. А защо да не я поканим у дома? Независимо дали предпочитате силния аромат на цветята или наситено зелените цветове на екзотичните растения, всички те имат силата да носят хармония на сетивата. Използвайте фантазията си и помислете какво трябва да присъства във Вашата градина – може би там има място за цитруси /портокалово или лимово дръвче/ или за саксия с лавандула? Посветете време на отглеждането им и не забравяйте източната философия, според която човек е в баланс със себе си, когато е близо до природата. Добавете минерали и различни камъчета, които подхождат на растенията, така че да имате необиновено място за необикновени мисли.  

тераса цветя

3. Нека бъде светлина

Хартиените фенери, лампичките и свещите – всички те превръщат балкона в едно необикновено място, осветявайки усмивките и споделените моменти. Независимо какво ще изберете, отделете специално място на този детайл, който създава толкова настроение. Поставете няколко свещи или разстопете восък в чаши от стария сервиз и украсете с тях балкона. Използвайте лампички от новогодишната нощ, които да украсят балкона като заприличат на светулки.

тераса лампички

4. Мебелите – с финес към забравеното

През последните години все по-често се обръщаме към старите мебели, които се сдобиват с нова роля – този път като главни герои в съвременния интериор. Всичко, от което имате нужда е малко лак или цветна боя, която да придаде лятно настроение на старите столове, забравената маса или шкафчето за обувки, което сега може да се превърне в архив на любимите ви списания. Не само ще спестите от излишни покупки, но и ще продължите историята на семейните вещи...а атмосферата ще бъде бутикова!   

тераса работа

5. Детска площадка

Говорейки за новото място за забавление, няма как да не помислим и за децата. Какво удобство би било площадката за игра да е в нашия дом и да наблюдаваме малчуганите, докато играят в пясъчника, строят замък от кубчета и спокойно лазят на мека и безопасна настилка. Ако сте готови за този домашен проект, Radostna Mama предлага чудесни идеи за малка детска площадка, която можете да създадете с няколко свободни часа и много ентусиазъм.

тераса деца

Автор: Радослава Миленова

Подобни статии