Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Семейни ритуали и празници

Коледа за хора, които за първи път са родители

Коледа е винаги топла, уютна и семейна, наситена с прекрасни мигове и много щастие. За някои обаче Рождество е още по-очарователен и запомнящ се празник и за това има причина. Всяка година много двойки и семейства посрещат Коледа с нов член, което превръща този ден в истинско приключение. По-скоро в добрия смисъл на думата. Макар да има и доза стрес в този иначе вълнуващ ден, той в крайна сметка е пренебрежим, а в този материал ще ти разкажем и как да го елиминираш напълно, за да се насладиш на Коледа с малкото човече.

Бъди позитивна!
Няма какво да се лъжем. Дали защото цялото семейство си е вкъщи за по-дълго, дали заради хаоса, който цари навсякъде или поради друга причина, в дните около един от най-хубавите християнски празници стават доста караници. А когато в нашия свят се  е появило едно малко човече, което изисква своите грижи и внимание, нервите ни са доста опънати. Стисни зъби и не спирай да си повтаряш, че животът е прекрасен, че той е още по-пълен и смислен заради това малко, прекрасно създание! Не се напрягай излишно, повери бебчето на баба за няколко часа, тя ще е щастлива да прекара време с него. Възползвай се, излез с приятели, отпусни душата! Наслаждавай се на момента, в който близките ти ще те щадят и ще ти спестят отговорностите около празниците, просто защото знаят, че си натоварена с доста грижи около детенцето.

Направи си добра организация
Ясно е, че хората, които тамън са станали родители, са далеч по-натоварени от тези, които все още не са преживели това щастие. Помни обаче, че добрата организация на задачите и доброто им и справедливо разпределение между майката и бащата особено в дните около празниците са ключът към една щастливата Коледа. В крайна сметка само си представи колко уютен ще бъде твоя дом с едно човече, плод на вашата любов, което за първи път ще празнува Рождество. Само тази мисъл е достатъчна, за да разграфиш правилно задачите за деня, които няма да са малко, но пък ще са приятни.

Ще откриеш ново вълшебство в Коледа
Може би от много дълго време не си се замисляла колко семеен е този празник, всъщност? Е с бебчето, което ще гледа с широко отворени очи коледните светлинки, украсата и елхата, ще откриеш ново очарование в този ден. Ще разбереш, че домът и семейството са всичко, от което имаш нужда на Рождество. И ще благодариш на Бог, че те е дарил с това щастие...

Подобни статии