Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Семейни ритуали и празници

Топсъвети от един супертатко: 5 начина да включиш детето си в тренировките

Детето трябва да се възпита в балансиран и активен начин на живот, тъй като то само не би могло да открие как да изразходва енергията, която има. В повечето случаи това води до бели, които не са никак приятни за нас родителите.
Има няколко начина да включиш детето си в тренировъчния ви режим, така че не само ти, но и то да е в добро общо физическо и психическо здраве. Какви са те може да видиш в следващите редове, където са изложени 5 съвета, които ще помогнат на всеки татко да прекара повече и пълноценно време със своя палавник.

На първо място може да използваш малчугана като допълнителна тежест по време на тренировките си. Като го включиш във физическите активности, с които се занимаваш, ще му покажеш колко е важно да се тренира и ще изградиш у него интерес към спорта.

Бъди сигурен, че той ще се забавлява по време на тренировката, защото децата приемат подобни дейности като игра, а и прекарват повече време с човека, когото обичат. Тоест връзката между теб и детето ще се заздрави от една страна, а от друга, ще бъдеш в отлична физическа форма с малко „тежка“ помощ от страна на малчугана.

Може да си спретнете и едно състезание в парка „Тротинетка срещу тичане“. Докато детето се забавлява и кара тротинетка или колело, ти можете да тичаш до него. По този начин отново може да бъдеш във форма и да прекараш повече време с детето си, превръщайки се в един любим супертатко.

Разходките за мен са от изключителна важност. Като освен в парка те могат да бъдат и в планината, където да си устроите преход. Ако детето е прекалено малко, може да го носиш на гръб в кенгуру. Ако вече е голямо за това и ще върви само, то тогава е хубаво да избереш по-кратък и лесен преход. По този начин ще се разходите заедно, ще подишате чист въздух, а накрая ще прекарате време на някоя хубава поляна, където може да хапнете и да се забавлявате.

Ако обичаш да играеш с детето и имаш достатъчно пространство у дома, може да си поиграете на така любимата на децата гоненица. Много често гоня моето дете под формата на игра, а то изключително много се забавлява от това. По този начин то поддържа не само добро общо физическо здраве, но и се смее, а, както знаем, смехът е най-доброто лекарство за всичко. Това е лесно трикче, чрез което да се погрижиш детето да расте здраво, щастливо и изпълнено с енергия.
На последно място, но не по-важност, бих поставил изкачването на стълбите. При нас редовно не работи асансьорът и с малкия се качваме до седмия етаж по стълбите. За едно дете, което е на 3 години, да изкачи толкова стъпала наравно със своя баща е голямо гордост и постижение.

По този начин показваме на децата, че няма нищо страшно да ползват стълбите, а напротив това повишава тяхното здраве и добро настроение.
Със сигурност има още редица начини, по които да споделяш време и тренировки със своите деца. Какъвто и вариант да избереш, няма да сгрешиш и със сигурност за тях ще се превърнеш в един истински супертатко.

Автор:
Лазар Радков, "Специалист по спорт и здравословност"
Лазар Радков

Подобни статии