Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Време с децата

7 съвета за писане на домашна работа

Децата ти имат домашни работи или упражнения за у дома? Прочети нашите съвети как да им помогнеш.

Учителите подбират колко домашна работа да дадат през почивните дни. Дори да няма писмено домашно, децата често имат материал за четене. В по-горните класове домашните задачи за след училище обикновено са и писмени и устни. Предлагаме ти съвети, с които да улесниш ученето у дома:

  1. Определи предварително времето за учене у дома. Едната стратегия е още с прибирането вкъщи да се направи списък с домашните и веднага да се започне с ученето. Другата възможност е да се даде кратка почивка и време за игра, след която децата да се захванат с уроците. И с двата метода можеш да избегнеш проточването на ученето до късно вечерта. Повторяемостта прави задължението част от ежедневната рутина и така става с една степен по-малко „болезнено”.
  2. Помогни на децата си да осъзнаят, че не си заслужава да протакат. Колкото по-бързо си направят домашните, толкова повече свободно време ще имат преди лягане.
  3. Определи едно обичайно място, където да си подготвят уроците. Това може да бъде и общата кухненска маса, като междувременно спокойно може да се приготвя вечерята. След време се препоръчва да се премине към използване на собствено бюро или работен ъгъл.
  4. Дори най-малките трябва да бъдат научени да работят самостоятелно. Уроците са тяхно задължение, ако имат въпроси нека смело да питат, а накрая заедно да проверите дали всичко е наред.
  5. Автогол е да оставяш някоя от задачите за сутринта. Никак не са малко неприятните задължения в сутрешната суматоха, ако трябва да се довършва и нещо от училищните задачи, вече става много.
  6. Ако дълго пътувате за тренировка или друга извънучилищна дейност, насърчавай децата да използват ползотворно прекараното в път и чакане време. Например за учене на нови думи.
  7. От съществено значение е да си записваш домашните задания. Няма смисъл от подготовката, ако в крайна сметка не знаете какво да правите.
     

Съветът на Нестле
Умственото натоварване изисква прием на енергия. Ето защо е важно да не пропускаш закуската. Чудесно предложение е купичка зърнена закуска или мюсли блокче, както и чаша какаова напитка Nesquik, които ще допълнят ползите от млякото.

 

Подобни статии