Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Нестле за По-здрави деца

Нестле за По-здрави деца

Днес над 2 милиарда души в света са с наднормено тегло или със затлъстяване, а 800 милиона са недохранени. Предвид тези статистически данни и водени от глобалния ни ангажимент да помогнем на над 50 милиона деца по целия свят да растат по-здрави и по-щастливи, през 2012 година дадохме началото на програма „Нестле за по-здрави деца“. Това е мащабен дългосрочен проект, който има за цел да спомогне за изграждането на трайни хранителни навици и култура за здравословен начин на живот в децата.

Интерактивно образователно съдържание

От 2018 г. обучителната програма „Нестле за по-здрави деца“ достига до училища в цяла България. Интерактивното образователно съдържание спомага за формирането на навици за спорт и балансирано хранене у близо 24 000 деца от 218 училища в цялата страна.

През учебната 2019/2020 година „Нестле за по-здрави деца“ разработи и специални уроци за най-малките, които да могат да се използват и в детските градини в България.

Уроците са на теми:

Онлайн достъп за родители

Вече е възможен и свободният онлайн достъп до учебното съдържание, което родителите могат да използват в домашни условия, за да възпитат култура на балансирано хранене и активен начин на живот у своите деца. Уроците могат да бъдат открити като свързани статии по-долу или от линковете по-горе.

Подобни статии