Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Нестле за По-здрави деца

Урок 1 - Хапвай питателна и разнообразна храна

Хапвай питателна и разнообразна храна

За теб, както и за нас, най-важното е децата да растат здрави и щастливи. Това ще постигнем със специално разработени материали и уроци, които вече са част от учебната програмата в над 120 училища от цялата страна от учебната 2018/2019 година.

Знаем колко е трудно да научим децата да приемат разнообразна храна, но има няколко неща, които може да направиш, за да започне детето само да иска да се храни с полезни храни.

На първо място може да го включиш не само в готвенето, но и в процеса на пазаруване и подготовка на продуктите. По този начин ще предизвикаш неговото любопитство към различни храни, но и ще го накараш да се гордее, защото е направило всичко само с малко помощ от теб. В началото е достатъчно да прояви желание да опита храната, след това малко по малко ще приеме новите навици.

Ако искаш да получиш още интересни съвети и да научиш нови и интригуващи факти за хранителните групи и ползите им за организма, а и да дадеш на детето забавни задачки по темата, които да предизвикат неговия интерес и любопитство свали материалите по урок 1 – „Хапвай питателна и разнообразна храна“ от Националната програма „Нестле за по-здрави деца“ от линка по-надолу.

Ако урокът е бил интересен за детето, продължете да изграждате трайни хранителни навици и култура за здравословен начин на живот с урок 2 - Контролирай порциите си.

Подобни статии