Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Нестле за По-здрави деца

Урок 2 - Контролирай порциите си

Как да предизвикаш любовта на детето към здравословната храна

Всяко дете обича да играе и да се забавлява активно, но за да прави тези неща, то се нуждае от енергия, която си набавя от храната. Много е важно всеки ден човек и особено подрастващите деца да приемат продукти от всяка хранителна група. Това е единственият начин тялото да се зареди с необходимата енергия, за да може малчуганът да играе и да се забавлява на воля.

Много е важно подрастващите да разберат по интересен за тях начин колко е хубаво да хапват различни храни.

Прекрасен метод да насърчиш детето си да приема разнообразна храна на закуска, обяд и вечеря е да включиш игри. То трябва да се научи да разделя мислено чинията си на три части и само да преценява какви храни да включи от всяка хранителна група – плодове/зеленчуци, протеини и въглехидрати. От особена важност е детето да вземе решение за храната си, а ти просто да го насочиш към желателните продукти.

Ако искаш да получиш още полезни съвети относно необходимите хранителни вещества, които детето трябва да приема през деня, както и идеи за забавни задачи, които да предизвикат интереса му към здравословното хранене и начин на живот, свали приложения файл на урок 2 - „Контролирай порциите си“ от „Нестле за по-здрави деца“. 

Подобни статии