Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Нестле за По-здрави деца

Урок 5 - Наслади се на храната заедно със семейството си

Наслади се на храната заедно със семейството си

Споделеното време с най-близките ни хора е от изключително значение за всеки един от нас. Децата в най-ранна детска възраст имат нужда да прекарват моменти заедно със семейството си. Хората се свързват по между си най-често по време на хранене. Тогава е много важно всички членове на семейството на седнат заедно на масата и да споделят храната си заедно, като междувременно се сближават и опознават повече.

Програмата „Нестле за по-здрави деца“ се стреми да възпита не само у децата, но и у техните родители, навика за пълноценно прекарано време заедно най-вече по време на хранене. Когато децата се наслаждават на храната заедно с най-близките си, те се учат да общуват и да споделят по между си, което спомага за израстването на малчуганите и улеснява комуникацията с другите хора.

В рамките на учебната 2018/2019 г. участие в Програмата „Нестле за по-здрави деца“ взеха над 12 800 деца от над 120 учебни заведения в страната. Целта на проекта е да спомогне за изграждането на трайни хранителни навици и култура за здравословен начин на живот у децата. Програмата включва провеждането на забавни и атрактивни уроци, като по този начин децата се ангажират и се провокира техният интерес към балансираното хранене и активния начин на живот. Уроците са насочени както към учениците, така и към техните учители и родители. Програмата обхваща 6 модула: „Хапвай питателна и разнообразна храна“, „Контролирай порциите си“, „Избери водата“, „Играй активно“, „Наслади се на храната заедно със семейството си“ и „Училище за домашни любимци“, които се фокусират върху основите на балансираното хранене, ролята на плодовете и зеленчуците в ежедневния хранителен режим, ролята на всекидневната физическа активност, консумацията на вода, споделеното време със семейството при хранене и правилната грижа за домашните любимци.

Ако искаш да получиш интересни съвети и забавни идеи как да прекарваш повече време с детето по-интересен и атрактивен начин, свали материалите по урок 5 - Наслади се на храната заедно със семейството си от Националната програма „Нестле за по-здрави деца“.

Подобни статии